Dětský domov Přerov

Přispět

Vážení přátelé Dětského domova v Přerově, nejnovější a nejaktuálnější příspěvky vkládáme na naše facebookové stránky. Budeme rádi, když nás budete sledovat.

https://www.facebook.com/ddprerov

3. ročník soutěže Vyčisti les, sbírali jsme odpadky kolem Laguny.

Po delší době bylo potřeba pročistit garáž od zbytečností a nevyužívaných věcí. V neděli 9.5. 2021 proběhla plánovaná “Velká čistka“ v naší garáží, kde skladujeme kola pro naše děti. Chlapci se ujali daného úkolu nadplán, k demontáži používali i vlastní nářadí, které dostali k Vánocům. Teď už jen zbývá vše naložit do přistaveného kontejneru a máme zase na pár let vystaráno…

Vánoce v roce 2020 byly v našem Dětském domově trochu jiné než obvykle. Slavili jsme je s dětmi odděleně v jednotlivých rodinných skupinách již v pátek 18. 12. Bohužel jsme museli díky nepříznivé situaci spojené s epidemií COVID-19 zrušit vánoční besídku, na kterou se děti vždy těší. Děti, které zůstaly na Štědrý den (24. 12.) v domově, slavily již všechny pospolu u jednoho vánočního stromku. Tety s dětmi pekly tradiční vánočku a na oběd vařily čočkovou polévku. Na slavnostní večeři se podával bramborový salát a smažený řízek.

Tímto bych chtěl poděkovat všem dárcům a podporovatelům za pomoc poskytnutou v této nelehké době. Díky vaší pomoci jste dětem zpříjemnili Vánoce.

Nadační fond Albert nám umožnil prodávat naše ručně vyrobené výrobky před svou prodejnou Hypermarketu Albert v Denisově ulici v Přerově. I přes nepřízeň počasí, mráz a ustavičné sněžení se našemu týmu mladých výrobců a prodejců podařilo prodat skoro 2/3 výrobků. Děkujeme všem nakupujícím a podporujícím lidem.

Děti z výtěžku dostaly finanční odměnu na nákup vánočních dárků a za zbytek se podívají do kina.

Letní prázdniny v roce 2020 přinesly našim dětem nespočet zážitků. Všechny děti měly možnost užít si pobyt na táboře, navštívili jsme Zoo v Lešné, koupali se v novém bazénku na naší zahrádce, rybařili jsme, procestovali Českolipsko, kde jsme se mimo jiné koupali v Máchově jezeře a obdivovali Panskou skálu. To vše bychom nemohli absolvovat bez pomoci našich partnerů, dárců a podporovatelů. Děkujeme.

V průběhu léta jsme se zúčastnili environmentální soutěže Vyčisti les. Oprášili jsme káru, dofoukali kola a vyrazili na pracovní procházku k Laguně. Ta během léta čelí velkému počtu návštěvníků, je zde tedy zaručena pořádná nálož odpadků všude kolem. Mladší děti se zhostily úkolu s nadšením, cestou nás zastavovali náhodní kolemjdoucí, kteří nás svou chválou podporovali. My jsme rádi, že jsme takto mohli pomoci Přerovu, aby se v něm žilo lidem zase o trochu lépe.

Olomoucké hejtmanství se stalo jednou z mála krajských samospráv, které se podařilo získat certifikát na systém managementu hospodaření s energií. Důležité osvědčení převzal v pondělí 1. června hejtman Ladislav Okleštěk přímo z rukou zástupce certifikační společnosti.

V lednu jsme se zúčastnili již po několikáté lyžařského výcviku při organizaci EuForAll o.s., která je našim klíčovým dlouhodobým partnerem a díky ní se naučilo lyžovat nespočet dětí z dětských domovů. Lyžování probíhalo v Přemyslově, kde jsme se dopravovali z blízké chaty Sokolka skibusem. Celkem tento pobyt absolvovalo 8 dětí. Pořídili jsme i zánovní lyže, lyžáky a helmy za přispění Technických služeb města Přerova, s.r.o.

V předvánočním čase se u nás konala besídka spojená s nadílkou pro děti. Vychovatelé si společně s dětmi připravili vánoční, leč i zábavný program pro všechny pracovníky DD. Společně jsme tedy nasáli vánoční atmosféru a popřáli si vše dobré do nového roku 2020.